Royal Collection

00:04:51 1934 Mauritshuis
Het Mauritshuis gaat terug naar Londen: de plek waar de schilderijen thuishoren, Buckingham Palace. Ontdek meer over de Royal Collection in deze video.

Desmond Shawe-Taylor vertelt over de opbouw van de collectie, over de verschillende vorsten die de kunst in huis haalden en waarom zij juist deze schilderijen aanschaften. Er is aandacht voor het interieur van het paleis met de Picture Gallery waar de meesterwerken gewoonlijk hangen. Quentin Buvelot vertelt over de vorming van Koninklijk Verzameling van het Mauritshuis.

Over de expositie

Het Britse koningshuis bezit een van de mooiste verzamelingen oude schilderijen ter wereld. De collectie is in vele eeuwen door verschillende vorsten bijeengebracht. Meestal hangen de schilderijen achter gesloten deuren, maar het Mauritshuis kan er dit najaar tijdelijk tweeëntwintig laten zien.

De expositie Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection is te zien van 29 september 2016 - 5 februari 2017 in het Mauritshuis. 

Video credits

Productie: Bobcatmedia

Koop tickets

1 series

  • Hollanders in huis

    Drie korte films geven uitleg over de Royal Collection, over Hollandse genrestukken en over Vermeers ‘Muziekles’ in het Mauritshuis.