Robert Filliou - Het geheim van de permanente creatie

00:06:41 798 M HKA
Het M HKA wijdt een tentoonstelling aan de Franse dichter, toneelschrijver, kunstenaar en denker Robert Filliou: een sleutelfiguur van de experimentele kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw.
Robert Filliou

Robert Filliou was een Franse Fluxus kunstenaar, dichter en toneelschrijver. Hij is één van de belangrijkste vernieuwers van de conceptuele kunst in de jaren ‘60, ‘70 en ’80.

Meer over de kunstenaar

Beste bezoeker X,

We hebben deze tentoonstelling gemaakt omdat we denken dat Robert Filliou (1926–1987) een van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw is. Misschien dringt dit besef pas door in de eenentwintigste eeuw. Kijk zelf maar!

We bedanken iedereen die ons geholpen heeft met de tentoonstelling: de vele bruikleengevers (niet het minst de Estate van Robert Filliou en Peter Freeman Inc. in Parijs en New York) en alle mensen die hun kennis over Filliou hebben gedeeld (niet het minst Cécile Barrault in Parijs en Irmeline Lebeer in Brussel). 

Uiteraard bedanken we ook Marianne Filliou.

Welkom in de tentoonstelling!

M HKA (via Anders Kreuger)

"Het geheim van de permanente creatie: wat je ook denkt, denk iets anders. Wat je ook doet, doe iets anders. Het absolute geheim van de permanente creatie: verlang niets, beslis niets, kies niets, wees bewust van jezelf, blijf wakker, zit rustig, doe niets." – Robert Filliou 

Robert Filliou – Het Geheim van de Permanente Creatie
13 okt 2016 - 22 jan 2017
M HKA Antwerpen

Video credits

Coördinatie video: Ghislaine Peeters
Interviews, camera en montage: Mario De Munck
Met dank aan: Anny De Decker, Bernard Blistène, Flor Bex, Jacques Lizène en Maria Broodthaers.

Meer info