Richard Serra: drawings 2015-2017

00:07:47 284 Museum Boijmans Van Beuningen
Een van de meest toonaangevende kunstenaars van deze tijd komt naar Museum Boijmans Van Beuningen: de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra (San Franscisco, 1938). Er zijn maar liefst tachtig recente tekeningen van zijn hand te zien. Ontdek in deze video hoe Serra deze maakte en hoor over zijn bijzondere band met Museum Boijmans van Beuningen.
Richard Serra

Richard Serra maakt grote geometrische werken met industriële stalen platen, die de ervaring van de ruimte beïnvloeden. Zijn werk wordt wel in verband gebracht met Minimal Art en Land Art.

Meer over de kunstenaar

Speciaal voor Boijmans maakte Serra de unieke reeks Rotterdam Horizontals en Rotterdam Verticals. De tekeningen zijn, samen met nooit eerder geëxposeerde schetsboeken, een perfecte manier om de werkwijze en drijfveren van de kunstenaar te doorgronden. De werken tonen een fysieke inspanning en kracht, dynamiek en spontaniteit en zullen bezoekers niet onberoerd laten. Net als met zijn sculpturen, speelt Serra met zijn tekeningen direct in op ideeën over tijd, werkproces en materiaal. Opvallend is dat de tekeningen intiemer, directer en soberder zijn dan voorgaand werk.

Over de expositie

De tekeningen zijn te zien van 24 juni t/m 24 september 2017 in Museum Boijmans Van Beuningen. Kijk hier voor meer informatie.

Video credits

Interview, camera & editing: Hans Peter Wessels

In collaboration with: Francesco Stocchi

Special thanks to: Richard Serra, Shelter Serra, Richard Serra Studio Music: Cor ten Staal

Production: Boogiemen 2017 Kring van Eyck, Gemeente Rotterdam, Bank Giro Loterij, Boijmans Business Club,

Koop tickets