Richard Deacon – SOME TIME

00:05:53 326 Middelheimmuseum
Film over de tentoonstelling van de Britse kunstenaar Richard Deacon – SOME TIME in het Middelheimmuseum en beeldenpark Antwerpen.
Richard Deacon

De Engelse kunstenaar Richard Deacon speelt sinds de jaren ’80 een voortrekkersrol in de hedendaagse beeldende kunst. Hij noemt zichzelf een fabricator, iemand die de veerkracht van materialen, taal en de betekenis van objecten tot het uiterste wil testen.

Meer over de kunstenaar

De tentoonstelling SOME TIME is een solotentoonstelling met werk van Richard Deacon (Wales, °1949), een van de boeiendste Britse kunstenaars van onze tijd. De dertig tentoongestelde sculpturen, waaronder heel wat recent werk, zijn bijzonder divers in omvang, ontwerp en materiaal. Ze worden gepresenteerd op verschillende locaties in het museumpark.

De tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met de kunstenaar. Centraal staat de prefabricatie van Never Mind. Deze houten sculptuur, sinds 1993 een van de sleutelwerken van het Middelheimmuseum, werd naar aanleiding van deze tentoonstelling gerefabriceerd in roestvrij staal.

Bekijk hier de making of video:

Richard Deacon – SOME TIME
27 mei tot 24 september 2017
Middelheimmuseum Antwerpen

Video credits

Camera en montage: Mario de Munck
Gemaakt in mei 2017 in samenwerking met de kunstenaar, directeur Sara Weyns, Firma Moker uit Boom, in opdracht van de dienst publiekswerking van het Middelheimmuseum, stad Antwerpen.
Ondertiteling: Enion Media
Muziek: KAI ENGEL (cc)

Meer info