Ricardo Brey - Op de bodem van de Hemel

00:07:34 356 M HKA
Ricardo Brey is een bijzonder kunstenaar en mens met een internationale reputatie en een uiterst gevarieerd oeuvre bestaande uit: sculpturen, tekeningen en installaties.

Ricardo Brey (geboren in 1955 in Havana, Cuba) is een bijzonder kunstenaar en mens met een internationale reputatie en een uiterst gevarieerd oeuvre. Sinds 1991 woont en werkt hij in Gent, in de schaduw van Jan Van Eycks altaarstuk. Brey begon zijn carrière midden jaren ’70 en vindt zichzelf als kunstenaar tot op heden steeds opnieuw uit. Het werk van Ricardo Brey focust op thema’s als de relatie tussen natuur en cultuur en maakt op een zuivere manier gebruik van de taal van materialen en voorwerpen. Brey benadert de ruimte vanuit een totale vrijheid en tracht ze tot een plaats van interactie te maken. 

Brey maakte belangrijke solotentoonstellingen en nam deel aan verschillende grote internationale evenementen zoals Documenta IX in Kassel (1992) en biënnales in Sao Paulo, Havana en Venetië. In 1997 ontving hij de Vlaamse Beeldende Kunstprijs. RICARDO BREY Op de bodem van de hemel presenteert voor het eerst een integraal en grootschalig beeld van het oeuvre van Ricardo Brey, dat zowel een historische visie, als een focus op hedendaagse betekenis integreert. De overzichtstentoonstelling bevat werk uit verschillende van zijn creatieve periodes, van de vroege jaren ’80 tot vandaag: sculpturen, tekeningen en installaties. 

RICARDO BREY OP DE BODEM VAN DE HEMEL 

6.2.2015 – 10.5.2015 

Video credits

  • Curator: Bart De Baere 
  • Thanks to: Ricardo Brey and Isabel Brey 
  • Interviews: Mario De Munck 
  • Coordination: Ghislaine Peeters 
  • Music: Chris Zabriskie (cc) Cylinder Six/Heliograph, Kevin Macleod (cc) On The Cool Side freemusicarchive.com

 

Meer info