Restauratie van prenten

00:06:41 23 Museum Boijmans Van Beuningen
Hoe restaureer je prenten? Kijk mee hoe deze prenten van Rembrandt weer mooi en wit worden!
Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn (1606 - 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw.

Meer over de kunstenaar

Museum Boijmans Van Beuningen beheert een enorme collectie werken op papier. Maar liefst 75 000 tekeningen en prenten zijn opgenomen in de collectie. Deze kwalitatief hoogstaande verzameling omvat alle technieken van de prentkunst, van gravures en etsen tot hout- en linosneden. Bovendien representeert de verzameling het werk van wereldberoemde meesters onder wie Durer, Da Vinci, Michelangelo en Rubens. Naast deze canonieke namen zijn ook de etsen van Rembrandt in de collectie ruimschoots vertegenwoordigd. Deze prenten tonen een uiteenlopende thematiek van zowel landschappen en genrevoorstellingen als van portretten en Bijbelse onderwerpen.
In deze video is te zien hoe een deel van de Rembrandt prenten gerestaureerd wordt om ze voor de lange termijn te kunnen bewaren.

Video credits

  • Montage: Laurence Ostyn 
  • Beeld en geluid: Simone Lilmoes 
  • Met dank aan: Ria Bonten, Els Hoek, Jacco Gaillard, Margita van Vugt, Catrien Schreuder
Koop tickets