RAVAGE - Spelender wijs | mode, kunst, design

00:13:43 469 Museum Arnhem
In Museum Arnhem is momenteel de eerste grote overzichtstentoonstelling van makersduo RAVAGE te zien. Een selectie uit ruim 40 jaar ongebreideld levenswerk laat zien hoe RAVAGE een eigen signatuur en werkwijze heeft ontwikkeld.

 

RAVAGE wordt gevormd door Clemens Rameckers (1949) en Arnold van Geuns (1949). Na hun afstuderen in 1972 aan de modeafdeling van de kunstacademie in Arnhem, runde RAVAGE (een samentrekking van hun achternamen) een aantal jaren de eerste Nederlandse Mode Galerie in Arnhem alvorens naar Parijs te vertrekken. De Parijse dynamiek inspireerde het nog jonge RAVAGE en zorgde ervoor dat ze hun eigen signatuur en werkwijze konden ontwikkelen.

Trendboeken over mannenmode

Zo ontwikkelen ze al ruim 30 jaar trendboeken op het gebied van mannenmode voor het forecastingbureau Trend Union, dat Lidewij Edelkoort samen met RAVAGE heeft opgericht. In Nederland verwierf RAVAGE bekendheid met de uniformen die ze i.s.m. Liesbeth in ’t Hout ontwikkelden voor onder andere de NS, PTT en de ANWB Wegenwacht. Daarnaast bedenken en ontwerpen ze nog altijd vele tekeningen, schilderijen en interieurproducten- en concepten. In 1992 ontving RAVAGE de Grand Seigneur, de belangrijkste modeprijs in Nederland. Inmiddels heeft het duo een eigen plek verworven in de wereld van de internationale mode, design en autonome kunst. 

Bekijk ook de (frans-engelse) film over de brainstorm tussen Li Edelkoort en Ravage over het Men’s Trend book thema ‘Romantic’, 2013 Trend Union:

Video credits

THANKS TO:

RAVAGE
John de Greef (interview) 
The Markell Brothers (camera & editing)
Liz Bijl (translation)
Lenn Cox (co-compiler exhibition)

commissioned by Museum Arnhem 2017

Meer info