TV-presentatrice en programmamaker (EO) Rachel Rosier vertelt in de tentoonstelling DNA van Nederland wie Arminius is en wat hij voor haar betekent. Ook neemt zij plaats op zijn stoel uit 1600.

 

In de tentoonstelling DNA van Nederland (14 oktober 2017 t/m 18 februari 2018, Museum Prinsenhof Delft) stonden vaderlandse relieken centraal, oftewel: objecten die bewaard of gekoesterd worden omdat ze in verband staan met een belangrijk figuur uit de Nederlandse geschiedenis. Dat kan gaan om bijvoorbeeld menselijk materiaal of voorwerpen die zijn gebruikt door historische personen. Waarom bewaarde men dit soort relieken? Welke nationale relieken zijn er uit de recente geschiedenis? En hoe zijn ze eigenlijk verbonden met de geschiedenis én identiteit van Nederland?

We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed. Zo vertelt TV-presentatrice en programmamaker (EO) Rachel Rosier wie Arminius is en wat hij voor haar betekent. Ook neemt zij plaats op zijn stoel. Wat doet dit met haar?

Koop tickets

1 series

  • DNA van Nederland

    We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed.