Priester Antoine Bodar en de zilveren beker van Musius

Museum Prinsenhof Delft
Priester en schrijver Antoine Bodar vertelt in de tentoonstelling DNA van Nederland wat het voor hem betekent om een zilveren beker uit 1565 vast te houden die toebehoorde aan Musius, de rector van het Agathaklooster. Dit Delftse klooster was in het huidige museumgebouw gevestigd vóór dit het Prinsenhof werd.

 

In de tentoonstelling DNA van Nederland (14 oktober 2017 t/m 18 februari 2018, Museum Prinsenhof Delft) stonden vaderlandse relieken centraal, oftewel: objecten die bewaard of gekoesterd worden omdat ze in verband staan met een belangrijk figuur uit de Nederlandse geschiedenis. Dat kan gaan om bijvoorbeeld menselijk materiaal of voorwerpen die zijn gebruikt door historische personen. Waarom bewaarde men dit soort relieken? Welke nationale relieken zijn er uit de recente geschiedenis? En hoe zijn ze eigenlijk verbonden met de geschiedenis én identiteit van Nederland?

We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed. Zo vertelt priester en schrijver Antoine Bodar in de tentoonstelling DNA van Nederland wat het voor hem betekent om een zilveren beker uit 1565 vast te houden die toebehoorde aan Musius, de rector van het Agathaklooster. Dit Delftse klooster was in het huidige museumgebouw gevestigd vóór dit het Prinsenhof werd. 

Koop tickets

1 series

  • DNA van Nederland

    We vroegen verschillende BN’ers om een object uit te kiezen dat hen aansprak of iets deed.