Portret van Dolci & Kabana

00:03:32 665
Onder de naam D&K - Dolci & Kabana, een fictief commercieel merk - ontwikkelen Ricarda Bigolin en Nella Themelios hun 'Brand Delusions'; een serie activistische installaties waarin alle facetten van een merkidentiteit zichtbaar worden.

Onder de naam D&K - Dolci & Kabana, een fictief commercieel merk - ontwikkelen Ricarda Bigolin en Nella Themelios (Australië) vanaf 2012 hun 'Brand Delusions'; een serie activistische installaties waarin alle facetten van een merkidentiteit zichtbaar worden. 

Ze laten zien hoe het verspreidingsproces van mode werkt: van mode als een begeerlijke, geïdealiseerde en geconstrueerde fragmentopname op de catwalk, tot aan de onvermijdelijke, teleurstellende afzwakking daarvan tot verkoopbare producten.

Een T-shirt met opdruk van een merk is enerzijds het meest laagdrempelige designerkledingstuk dat er bestaat, maar is tegelijkertijd ook buitenproportioneel hoog geprijsd. 'D&K 101 T-shirts' onderzoekt dit traject van 'basis-item' naar 'luxe symbool'. D&K heeft alle versieringen en typerende merkeigenschappen van het T-shirt verwijderd en opnieuw, maar als externe toevoegingen op het shirt geplaatst. 

Voor 'DCK Disappointing Couture' zijn bovendien zogenaamd meer verfijnde, arbeidsintensieve en luxueuze elementen toegevoegd. De unieke T-shirts worden in deze installatie vergezeld van een collage van tekst en geluid.

Video ter gelegenheid van de expositie 'The Future of Fashion is Now' te zien t/m 18 januari 2015 in Museum Boijmans Van Beuningen.

Video credits

  • Een film van: Kuba Szutkowski en René Hazekamp 
  • Concept: Rianne Schoonderbeek 
  • Camera assistent: Gino Ragueb 
  • Ondertiteling: Einion Media

 

Meer info
Koop tickets

1 series