Pindakaaspost: Doorheen rennen/lopen

00:02:49 Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Boijmans Van Beuningen heeft in december 2010 het concept van de Pindakaasvloer (1962) van Wim T. Schippers aangekocht. Van 5 maart tot en met 29 mei 2011 was de vloer te zien in een tentoonstelling waarin ook andere collectiewerken van de kunstenaar werden getoond, zoals de zwevende steen ‘Het Is Me Wat’ (1999) en het witte tapijt ‘Eggs’ (1966) van aan elkaar gemaakte zwabbers waarin groene eieren zijn verwerkt. Wim T. Schippers heeft meer dan 500 vragen over de Pindakaasvloer beantwoord via Pindakaaspost.
Wim T. Schippers

Wim T. Schippers is een Nederlands programmamaker, acteur, stemacteur, schrijver, presentator en beeldend kunstenaar. Zijn beeldende kunst heeft verwantschap met Fluxus, popart en conceptuele kunst. Als theatermaker maakt hij gebruik van humor en absurditeit.

Meer over de kunstenaar

Toen de pindakaasvloer van Wim T. Schippers in Museum Boijmans Van Beuningen lag, wilde veel mensen er erg graag overheen lopen of rennen! Zij vroegen met een videoboodschap aan Wim T. Schippers of dit mocht en deze video toont een compilatie van de vragen en antwoorden.

Video credits

Postproductie: Mano Daniel  
Redactie: Margita van Vugt
Met dank aan: Wim T. Schippers en alle museumbezoekers

Koop tickets

2 series