Peter Zegveld - Verhalende beweging

00:05:21 86 Museum Boijmans Van Beuningen
In deze video vertelt Peter Zegveld over zijn ervaring met de tentoonstelling Bewogen Beweging en gaat hij in op het belang van spelen en fantaseren voor zijn werk.

Peter Zegveld is beeldend kunstenaar en theatermaker. In zijn tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen presenteert hij een tiental voorbeelden van zijn beeldende werk. Natuurkundige principes spelen hierin een belangrijke rol; licht, geluid, beweging en zwaartekracht zijn onlosmakelijk verbonden met zijn werk.

Het bezoek aan de tentoonstelling Bewogen Beweging in het Stedelijk Museum Amsterdam in 1961 - Zegveld was toen 9 jaar - liet een blijvende indruk op hem achter, vooral door het vrije, tegendraadse karakter van de beelden. In zijn eigen kunstwerken, die hij jaren later begon te maken, is dit terug te zien. Al zijn beelden bewegen en zijn speels en fantasievol van karakter. Zegveld nodigt de tentoonstellingsbezoeker uit om zijn werken niet alleen te bekijken, maar ook te beleven. In deze video vertelt Peter Zegveld over zijn ervaring met de tentoonstelling Bewogen Beweging en gaat hij in op het belang van spelen en fantaseren voor zijn werk.

Video credits

Met dank aan:
Peter Zegveld
Museum Boijmans van Beuningen
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Els Hoek

Camera en montage: Robert Koster
Sounddesign: Mickey Smid & Maarten Vinkenoog
Concept & interview: Harma van Uffelen

Koop tickets