Oogmerk - Louise te Poele

00:10:35 794 Museum Arnhem
Kijk mee in het atelier van Louise te Poele en ontdek hoe zij te werk gaat. Deze video is onderdeel van de serie Oogmerk.

 

Plaatsmaken is in 2012 gestart met het maken van films over Gelderse kunstenaars in hun atelier. Dit project, genaamd Oogmerk, is ontstaan uit de gedachte om de vaak bijzondere werkprocessen en gedachten die daarbij horen vast te leggen. Neem een kijkje in het atelier van Louise te Poele.

Het is niet alleen maar makkelijke schoonheid in de fotografische stillevens van Louise te Poele. De kunstenaar gebruikt zwerfafval als onmisbaar element. Een wapperend stuk plastic, verbogen rietjes, een propje hier of daar, het is er allemaal met de grootste zorg voor uitgekozen en op zo’n manier neergelegd dat het alleen maar zó kan. Alles is vergankelijk, waait weg, gaat dood. Maar voor het zover is laat te Poele ons de allermooiste kanten van dit tijdelijke universum zien. Met de juiste belichting, compositie en sluitertijd legt ze het tafereel voorgoed vast. Voordat de vogel weer weg vliegt, voordat het plastic definitief opwaait naar de hemel.

Video credits

Met dank aan: De kunstenaars, CODA Museum, Museum Arnhem, Fundacja SPOT, Studio Omstand
Muziek: Arbee - Melese
Camera en Montage: Maurice van Brummelen
Licht: Ton Toemen
Interviews/redactie: Inge Pollet
Productieleiding: July Ligtenberg

Meer info

1 series

  • Oogmerk

    Portretten van Gelderse kunstenaars in hun atelier. Kijk mee naar de bijzondere werkprocessen van kunstenaars als Erik Odijk, Rosemin Hendriks en Roland Schimmel.