Oog in Oog - Topstukken: Nelleke

Stedelijk Museum Schiedam
In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op. In deze aflevering: Nelleke de Jong, voormalig journalist.

 

Over de serie

Het kijken naar kunst levert persoonlijke verhalen op. Een bezoekster herinnert zich de ellende van de Tweede Wereldoorlog. Een ander geeft aan dat ze meer voor zichzelf wil opkomen. Ze herkent de kracht van de geportretteerde vrouw. De kunst stemt ook filosofisch.  ‘Je ziet de nietigheid van de mens.

Over de expositie

Op de tentoonstelling Oog in Oog ontmoet je t/m 7 januari 2018 allerlei mensen. Ze torenen boven je uit, zoals het meisje in Hollandse klederdracht met een sexy twist van Charlotte Schleiffert. Of ze liggen juist languit aan je voeten. Denk aan het vlammend rode Feestbeest, een levensgroot, aaibaar wezen van textiel, gemaakt door Karin Arink. Je staat letterlijk oog in oog met allerlei figuren op schilderijen en tekeningen, op foto's en als beeld. 

Video credits

Geproduceerd door Studio Maslow

Interview/regie/montage Kuba Szutkowski

Camera Frederike Scheffer

Redactie Wilma Sütö en Annemieke Olthuijs

Productie Leonie Wingen

Koop tickets

1 series

  • Oog in Oog - Topstukken

    In deze serie staan bezoekers staan oog in oog met een kunstwerk uit het Stedelijk Museum Schiedam. Ze vertellen wat ze zien. En dat levert openhartige verhalen op.