Ontmoet de makers van On The Move

00:04:38 Stedelijk Museum Amsterdam
Wie zijn de 28 kunstenaars in de tentoonstelling On the Move over de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie? In deze video stellen we iedereen kort voor.

On the Move is de meest recente aflevering van de gemeentelijke kunstaankopen die het Stedelijk Museum iedere twee jaar organiseert met financiële steun van de Gemeente Amsterdam. De aankopen hieruit zijn altijd een belangrijke, actuele bijdrage aan de collectie van het museum.

Klassieke manieren om met fotografie een verhaal te vertellen zijn de reportage en het fotoboek. Tegenwoordig verkennen steeds meer fotografen nieuwe manieren om verhalen vorm te geven, mogelijk gemaakt door technische ontwikkelingen zoals apps, audiovisuele presentaties en websites. Deze tendens is ook zichtbaar in de grafische vormgeving. De rol van de grafisch ontwerper gaat nu veel verder dan het ‘achter elkaar zetten van beelden’ voor een fotoboek. 

On the Move toont die ontwikkelingen in de fotografie en laat de grote verscheidenheid aan manieren zien waarop kunstenaars en fotografen werken, in dialoog met grafisch ontwerpers. De titel On the Move verwijst naar de bewegingen in de fotografie en naar de reizen die veel van de fotografen hebben afgelegd voor hun projecten. 

Wat inspireert de On the Move-kunstenaars? In filmpjes van één minuut vertellen de achtentwintig deelnemers zelf over hun bronnen en werk. Bekijk alle video's in de serie op ARTtube en bekijk hierboven een compilatie van de portretten.

On The Move
29 augustus 2014 - 18 januari 2015
Stedelijk Museum Amsterdam

Video credits

  • Research & interviews: Anna Jordans
  • Regie & montage: Gijs Pouwels
  • Camera: Adriaan van de Polder
Koop tickets

1 series

  • On The Move

    Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving. Nieuwe aanwinsten voor Amsterdam.