Ontdek de collectie in Stedelijk Base

Stedelijk Museum Amsterdam
Op zoek naar verrassingen, onverwachte combinaties en nieuwe dwarsverbanden in moderne kunst en vormgeving? STEDELIJK BASE toont de ontwikkelingen in de kunst en design, vanaf 1880 tot nu, in bijna 700 hoogtepunten uit de collectie van het museum. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het museum dat vormgeving en beeldende kunst geïntegreerd worden getoond.

 

STEDELIJK BASE is hét perfecte instapmoment voor een kennismaking met moderne kunst en vormgeving. Tegelijkertijd daagt STEDELIJK BASE kunstliefhebbers uit de bekende topstukken van het Stedelijk in een nieuwe context te ontdekken. Kom kijken in de ABN AMRO zaal en (her)ontdek meesterwerken van Kazimir Malevich, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Nola Hatterman, Charley Toorop, Barnett Newman, Yves Klein, Roy Lichtenstein, Ed van der Elsken, Yayoi Kusama en Sheila Hicks.

STEDELIJK BASE daagt je uit je eigen pad te volgen. Neem de roltrap naar boven om via de opzienbarende installatie van Barbara Kruger de kunst en design uit de jaren 80 tot vandaag te ontdekken. Met werk van Jeff Koons, Anselm Kiefer, Maarten Baas, Nan Goldin, en Marlene Dumas.​

Koop tickets