Onderzoek naar de kleuren van Rembrandt

00:02:18 1439 Museum de Lakenhal
Ontwerpers Maarten Kolk & Guus Kusters vertaalden de wereldberoemde kleuren van Rembrandt naar de 21ste eeuw in het project Rembrandtlab.
Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn (1606 - 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw.

Meer over de kunstenaar

RembrandtLAB is een vernieuwend onderzoek naar kleur. In opdracht van Museum Het Rembrandthuis, Museum De Lakenhal en Leiden Marketing vertaalden ontwerpers Maarten Kolk & Guus Kusters de wereldberoemde kleuren van Rembrandt naar de 21ste eeuw. Zij ontleedden de kleurlagen op tijdloze iconen als de Nachtwacht en het Joodse bruidje. Waar het in keramiek ongebruikelijk om met meerdere lagen kleur over elkaar heen te werken, deden de ontwerpers dit wel. Het resultaat: compleet nieuwe recepturen en kleurcombinaties. 

Van 25 maart t/m 29 mei 2016 worden de resultaten getoond in Het Rembrandt Lokaal in Leiden. Na drie maanden reist het RembrandtLAB naar Museum Het Rembrandthuis te Amsterdam en vervolgens naar de Dutch Design Week in Eindhoven.

Meer info