Onderzeebootloods: A trip back in time

00:04:00 Museum Boijmans Van Beuningen
Wie denkt dat Jim Shaw's "Deluge of Mythical Thinking" in de Onderzeebootloods zijn debuut is in de Maasstad, heeft het mis. Vijftien jaar geleden, op 12 juni 1998, trad Shaw met de band DAM (Destroy All Monsters) op in de Rotterdamse club Nighttown, in het kader van de manifestatie "I rip you, you rip me (honey we're going down in history)".
Mike Kelley

De Amerikaanse kunstenaar Mike Kelley (1954 – 2012) geldt als een van de meest invloedrijke kunstenaars van zijn generatie. In 35 jaar bracht hij een opzienbarend en veelzijdig oeuvre voort met onder meer schilderkunst, sculptuur, installaties, performances, muziek, video en fotografie.

Meer over de kunstenaar

Kunstenaars Ben Schot en Ronald Cornelissen die dit project indertijd organiseerden, bleken in het bezit te zijn van nog ongepubliceerd filmmateriaal. Onder hun supervisie kwam deze speciaal voor ARTtube gemaakte montage tot stand. De videobeelden zijn gemaakt tijdens de "I rip you" workshop in V2 op 11 juni 1998 en de optredens in Nighttown op 12 juni 1998.

Video credits

Werk van Jim Shaw was t/m 29 september 2013 te zien in de tentoonstelling XXXL Painting in de Onderzeebootloods op de RDM Campus.

Koop tickets

1 series