On The Move - Ringel Goslinga

00:01:23 Stedelijk Museum Amsterdam
Een kort interview met Ringel Goslinga, geselecteerd voor On the Move met de fotoserie Circling Around To Sang (2014).


Circling Around To Sang is Ringel Goslinga’s hommage aan de legendarische fotograaf Lee To Sang en zijn geliefde buurt de Pijp in Amsterdam. Bijna 25 jaar lang huisde To Sangs wereldberoemde fotostudio op de Albert Cuypstraat, tot hij in 2003 zijn deuren sloot.

Ringel Goslinga (Utrecht, NL, 1969) nam To Sangs camera – een Mamiya 6 x 4,5 – ter hand om er straatportretten mee te maken. De buurtbewoners poseren voor zijn camera, vaak nog met de boodschappentas in de hand. Goslinga’s klassieke portretten in zwart-wit vormen een nuchter contrast met To Sangs exuberante studiofoto’s, vol plasticattributen en voorzien van exotische achtergronden. Op geheel eigen wijze hebben beide fotografen de diversiteit aan culturele identiteiten in Amsterdam vastgelegd.

Naast Goslinga’s portretten zijn in losse snapshots ook de ontmoetingen tussen de twee fotografen vastgelegd. De goedkope kiekjes tonen de huiselijkheid en het leven na de studiofotografie van de gepensioneerde To Sang, die zijn oude dag wijdt aan de schilderkunst.

On The Move
29 augustus 2014 - 18 januari 2015
Stedelijk Museum Amsterdam

Video credits

  • Research & interviews: Anna Jordans - Mals Media
  • Regie & montage: Gijs Pouwels
  • Camera: Adriaan van de Polder
Koop tickets

1 series

  • On The Move

    Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving. Nieuwe aanwinsten voor Amsterdam.