On The Move - Club Donny

00:01:22 123 Stedelijk Museum Amsterdam
Een kort interview met Club Donny, geselecteerd voor On the Move met het tijdschrift Club Donny "strictly unedited journal on the personal experience of nature in the urban environment" (2008-2013).


"How cosy does it have to be, and does it have to be cosy, in order to feel home in the city?" - Wilma Sütö.

Met deze vraag opent het laatste nummer van het tijdschrift Club Donny, een experimenteel tweejaarlijks tijdschrift over de persoonlijke beleving van natuur in de stedelijke omgeving. Een van de eerste paginavullende foto's toont een persoon omringd door een fleurige bloemenstruik. Op het eerste gezicht lijkt dit een stukje ongerepte natuur, maar daken van huizen en een stuk asfalt verraden de aanwezigheid van de stad. In de afgelopen tien nummers van Club Donny en op de website www.clubdonny.com bogen honderden schrijvers en fotografen zich over de vraag hoe natuur in de stad wordt ervaren.

De initiatiefnemers van Club Donny, grafisch ontwerper Samira Ben Laloua, beeldend kunstenaar Frank Bruggeman en landschapsarchitect en kunsthistoricus Ernst van der Hoeven, hielden zich afzonderlijk al bezig met het thema. Als eindredacteurs maakten zij geen onderscheid tussen professionele en amateurfotografie en presenteerden zij tekst en beeld als gelijkwaardig. Dit democratische principe resulteerde in verrassende, vaak zeer geestige en gelaagde beelden van de stad als een buitengewoon gevarieerd 'landschap'.

On The Move
29 augustus 2014 - 18 januari 2015
Stedelijk Museum Amsterdam

Video credits

  • Research & interviews: Anna Jordans - Mals Media
  • Regie & montage: Gijs Pouwels
  • Camera: Adriaan van de Polder
Koop tickets

1 series

  • On The Move

    Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving. Nieuwe aanwinsten voor Amsterdam.