On The Move - Anaïs López, Eva Smallegange en Linda Braber

00:01:19 Stedelijk Museum Amsterdam
Een kort interview met Anaïs López, Eva Smallegange en Linda Braber, geselecteerd voor On the Move met het fotoboek Only in Burundi (2013).


Only in Burundi van fotograaf Anaïs López en schrijver Eva Smallegange is een kleurrijke en positieve vertelling over de Centraal-Afrikaanse republiek Burundi, een van de armste landen ter wereld.

Het citaat aan het begin van het fotoboek beschrijft hoe de Burundese samenleving in elkaar steekt en wat je moet doen om iets te bereiken in dit land, dat nog altijd opkrabbelt na een ingrijpende burgeroorlog:

'Without the right connections you are nothing and will get nowhere. Here, you have to know people. Your connections are your security.’

Hoofdpersoon in het boek is de gids Koky, die toegang geeft tot personen, plekken en verhalen. Hij introduceert de maniokverkoper bij wie hij zijn meel koopt, zijn neef de koeherder, en de prinses met wie zijn broer ooit verloofd was.

Het inventieve boekontwerp van grafisch vormgever Linda Braber volgt de route die López en Smallegange hebben afgelegd. De anekdotes en de kleurrijke paginavullende foto’s scheppen een persoonlijk beeld van het hedendaagse Burundese leven.

On The Move
29 augustus 2014 - 18 januari 2015
Stedelijk Museum Amsterdam

Video credits

  • Research & interviews: Anna Jordans - Mals Media
  • Regie & montage: Gijs Pouwels
  • Camera: Adriaan van de Polder
Koop tickets

1 series

  • On The Move

    Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving. Nieuwe aanwinsten voor Amsterdam.