De New Material Award introduceert de ontwerpen van de toekomst. Ontdek de ontwerpers van 2014.

De New Material Award introduceert de ontwerpen van de toekomst. De tweejaarlijkse prijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten uit om nieuwe materialen en innovatieve technieken toe te passen. De ontwerpen die zo ontstaan zullen bijdragen aan een betere en duurzame samenleving. De New Material Award gelooft in de innovatieve kracht van creativiteit binnen diverse design- en kunstdisciplines op het gebied van duurzaamheid, materiaalontwikkeling en -toepassing. 

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, het Materiaalfonds en Het Nieuwe Instituut. De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een geldbedrag van € 15.000 voor een eindproduct en de New Material Fellow, die door Het Nieuwe Instituut gedurende een periode van maximaal zes maanden wordt ondersteund om zijn of haar idee verder uit te werken en onderzoek te doen. Uit de 81 inzendingen selecteerde een commissie van deskundigen zestien ideeën en ontwerpen. Op 20 november 2014 maakte een vakjury de twee winnende ontwerpen bekend tijdens de feestelijke uitreiking en opening van de tentoonstelling in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Kijk hier voor meer informatie.  

Video credits

  • Video: GoedhartFilm 
  • Muziek: Kevin Macloud – There it is 
  • Partners: Stichting DOEN, Materiaalfonds en Het Nieuwe Instituut
  • Met dank aan alle genomineerde ontwerpers: Atelier NL - ZandBank, Borre Akkersdijk - B.B. Platform, Nina van den Broek - Ivorish, Niels Datema - GraphLight, Milo Dool - Pendant Lights, DUS architects - 3D Print Canal House, Aagje Hoekstra - Coleoptera, Laura Lynn Jansen & Thomas Vailly - CaCO3 Stoneware, Elisa van Joolen - Invert Footwear, Chris Kabel - Blue Sky Project, Studio Eric Klarenbeek - Mycelium Project, Quintus Kropholler - Black Gold, Roos Meerman - Aera Fabrica, Ingrid Nijhoff - Levende Pixels, Tjeerd Veenhoven - No-ink, Julia Veldhuijzen van Zanten - Protective Underwear
Meer info