Muziekles Vermeer

00:04:03 1765 Mauritshuis
De muziekles van Vermeer neemt een cruciale rol in de tentoonstelling: Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection - en verbindt de twee collecties met elkaar. Benieuwd waarom? In deze video gaan Epco Ruina en Quentin Buvelot verder in op de kunstwerken.

Quentin Buvelot gaat in op het schilderij, de betekenis en de link met het Mauritshuis: Pellegrini, die de Muziekles in de 18de eeuw in zijn bezit had, heeft het schilderij waarschijnlijk gekocht toen hij werkte schilderde voor de Gouden Zaal in het Mauritshuis. Epco Runia gaat in op de bijzondere ruimtewerking van het schilderij en de vraag of Vermeer daarbij gebruik heeft gemaakt van de camera obscura.

Over de expositie

Het Britse koningshuis bezit een van de mooiste verzamelingen oude schilderijen ter wereld. De collectie is in vele eeuwen door verschillende vorsten bijeengebracht. Meestal hangen de schilderijen achter gesloten deuren, maar het Mauritshuis kan er dit najaar tijdelijk tweeëntwintig laten zien.

De expositie Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection is te zien van 29 september 2016 - 5 februari 2017 in het Mauritshuis. 

Video credits

Productie: Bobcatmedia

Koop tickets

1 series

  • Hollanders in huis

    Drie korte films geven uitleg over de Royal Collection, over Hollandse genrestukken en over Vermeers ‘Muziekles’ in het Mauritshuis.