Museum Boijmans Van Beuningen x ARTtube x Lowlands 2

Museum Boijmans Van Beuningen
Van 17 t/m 19 augustus 2018 was ARTtube samen met zes partnermusea aanwezig op Lowlands. In deze video zie je programmering van Museum Boijmans Van Beuningen.

 

Peter Paul Rubens maakte zijn werk om mensen te raken. In zijn werk domineren grote emoties, grootse gebaren en roerige gebeurtenissen. Museum Boijmans Van Beuningen nodigt in het najaar van 2018, tijdens de tentoonstelling Pure Rubens, diverse dansers, muzikanten, theatermakers en spoken word artiesten uit zich te verdiepen in de werken van Rubens en de verhalen op hun eigen manier te vertellen. Een voorproefje van deze performances was te zien op Lowlands 2018 in de ARTtube-dome, ingeleid door Friso Lammertse, Conservator oude schilder- en beeldhouwkunst van Museum Boijmans Van Beuningen.

Deel 1: inleiding door Friso Lammertse

Deel 2: voorbeelden uit zijn performatieve rondleiding door Connor Schumacher

Video credits

Met dank aan:

  • Museumkaart
  • Museum Boijmans Van Beuningen
  • Friso Lammertse en Connor Schumacher
  • Parmando TV
Koop tickets

1 series

  • ARTtube x Lowlands 2018

    De kunstliefhebber op Lowlands was bij de ARTtube-dome aan het goede adres. Van dagelijkse artist talks, tot ARTtours over het Lowlands-terrein en van kunst kijken met je oren tot een quiz waarin je probeert te onderscheiden of iets Art, Troep of Allebei is. Dat en nog veel meer, want van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, werden de bezoekers verrast met de beste kunst en design uit de museumcollecties.