Museum Arnhem verbouwt!

150 Museum Arnhem
Velen zullen Maria Roosen kennen vanwege de Borstentros die de afgelopen jaren als een vrolijk welkom op een groene heuvel in de tuin van Museum Arnhem lag. Inmiddels is het karakteristieke kunstwerk, dat maar liefst uit 126 borsten bestaat, door het team van Museum Arnhem en de kunstenaar zelf ontmanteld en opgeborgen in het depot.

Reden van ontmanteling is dat de beeldentuin van Museum Arnhem op de schop is gegaan om plaats te maken voor de nieuwbouw van Museum Arnhem. Het museum is momenteel gesloten en breidt zich uit met een prachtig nieuwe vleugel die is ontworpen door Benthem Crouwel Architects.

De Borstentros (2008-2010) is een kleurrijke en sensuele samensmelting van vruchten en borsten in het voor buitenbeelden ongebruikelijke en kwetsbare glas. Als een hedendaags vruchtbaarheidsbeeld vertegenwoordigt het de rijkdom en gulheid van de natuur en het vrouwelijk lichaam. Maria Roosen woont en werkt in Arnhem en werd in 2006 met de Wilhelminaring uitgeroepen tot de beste beeldhouwer van Nederland.

Video credits

Camera en montage: Omroep Gelderland

Meer info