Moving Pictures: Malou Kwint

00:01:42 545 Kröller-Müller Museum
Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het werk van Malou Kwint.

Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. In de gelijknamige minor (2011-2013) maakten studenten van de afdeling Fine Arts korte films, geïnspireerd door werken van bekende en soms ook minder bekende ‘voorgangers’.

Elk jaar ging een groep studenten, onder leiding van verschillende vakdocenten, actief aan de slag met de collectie van het museum. Ze kozen een favoriet kunstwerk en deden uitgebreid kunsthistorisch onderzoek, om een compleet beeld te krijgen van het werk, de kunstenaar, de stroming én de tijdgeest. Daarna kozen ze hun eigen richting en accenten, als uitgangspunt voor een zeer persoonlijke korte speelfilm of animatie. Zo verschillend als de collectie van het museum, zo verschillend zijn de studenten en zo verschillend is het eindresultaat.  

Video credits

  • Film door Malou Kwint
  • ArtEZ, 2011
Koop tickets

1 series

  • Moving Pictures - korte animaties van ArtEZ

    Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. In de gelijknamige minor (2011-2013) maakten studenten van de afdeling Fine Arts korte films.