Moving Pictures: Helene en Bram

00:02:50 Kröller-Müller Museum
Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. Bekijk het resultaat van Melle Milou Mijnhardt.

 

Over Moving Pictures

Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. In de gelijknamige minor (2011-2013) maakten studenten van de afdeling Fine Arts korte films, geïnspireerd door werken van bekende en soms ook minder bekende ‘voorgangers’.

Elk jaar ging een groep studenten, onder leiding van verschillende vakdocenten, actief aan de slag met de collectie van het museum. Ze kozen een favoriet kunstwerk en deden uitgebreid kunsthistorisch onderzoek, om een compleet beeld te krijgen van het werk, de kunstenaar, de stroming én de tijdgeest.

Daarna kozen ze hun eigen richting en accenten, als uitgangspunt voor een zeer persoonlijke korte speelfilm of animatie. Zo verschillend als de collectie van het museum, zo verschillend zijn de studenten en zo verschillend is het eindresultaat.

 

Video credits

Film: Melle Milou Mijnhardt

ArtEZ, 2011

Koop tickets

1 series

  • Moving Pictures - korte animaties van ArtEZ

    Moving Pictures is een creatief samenwerkingsproject van ArtEZ en het Kröller-Müller Museum. In de gelijknamige minor (2011-2013) maakten studenten van de afdeling Fine Arts korte films.