Mens erger je niet - De keuze van de erfgoed bewakers

00:17:19 S.M.A.K.
Erfgoedbewakers bezitten een bijzonder privilege. Omdat ze de tentoonstellingen elke dag zien leren ze de kunstwerken erg goed kennen, soms beter dan andere museummedewerkers. Wat als ze zelf een tentoonstelling mogen samenstellen?


Om de rol van de erfgoedbewaker in S.M.A.K. in de verf te zetten, vroegen we het team erfgoedbewakers om zelf een tentoonstelling samen te stellen met werken uit de S.M.A.K.-collectie. Ze kozen niet alleen hun favoriete werken, maar ook de werken waren anekdotes en diepe persoonlijke indrukken aan verbonden zijn. Voor elk van hen betekende hun eerste werkdag in het museum ook hun eerste kennismaking met hedendaagse kunst.

Onder de noemer Mens erger je niet presenteerden de erfgoedbewakers hun persoonlijke, soms verrassende keuzes uit de omvangrijke S.M.A.K. collectie. Met werken van o.a. Jan Fabre, Mark Manders, Yves Klein, Jimmie Durham, Ed Templeton, Panamarenko, Sven ’t Jolle, Edward Lipski.

Deze tentoonstelling werd samengesteld door Dominique Cahay, Sasha Caradjov, Annie Expeels, Carine Hoste, Carine Lafaut, Gilbert Thiery, Wies Van Baeveghem, Christa Van Den Berghe, Ronny Vande Gehuchte en Chris Volleman.

Mens erger je niet | De keuze van de erfgoedbewakers
27.08 tot 23.10.2016
S.M.A.K.

Video credits

  • Regie, Camera & Edit: Roel Van Tour
Meer info