Match Maker - Geert Mul

00:00:57 Stedelijk Museum Schiedam
Als eerste museum in Nederland presenteert het Stedelijk Museum Schiedam een spectaculair overzicht met het werk van Geert Mul, pionier in de mediakunst.

Geert Mul (1965) bouwde de afgelopen 25 jaar aan een uniek en veelzijdig oeuvre van (interactieve) audiovisuele en fotografische installaties. Speciaal voor de tentoonstelling maakte Geert Mul in Schiedam een lichtinstallatie met historische afbeeldingen uit het Gemeentearchief Schiedam. Het kunstwerk in de Hoogstraat bestaat uit grote ronde cirkels die oplichten als het donker is.

Ordening

Zoals een dichter met woorden poëzie schrijft, zo schept Mul visuele poëzie met beelden. Die haalt hij onder andere van internet. De afbeeldingen hebben voor Mul geen betekenis. Ze komen pas tot leven als er een compositie ontstaat. Dat maakt ordening en herordening tot zijn belangrijkste thema. Maar niet alleen voor hem; iedereen wordt voortdurend overspoeld met informatie en beelden. Daarmee raakt zijn werk aan herkenbare thema’s en ontwikkelingen. Geert Mul - Match Maker, 25 jaar mediakunst bestaat uit meer dan twintig werken.

Geert Mul - Match Maker, 25 jaar mediakunst
Stedelijk Museum Schiedam
5 november 2016 - 12 februari 2017

Koop tickets