LODGERS in M HKA

00:02:26 M HKA
Video over het artists-in-residence programma 'Lodgers' van M HKA en AIR Antwerpen.

M HKA's innovatieve LODGERS-programma loopt verder in 2016! Het programma nodigt een aantal van de meest fantasierijke artistieke initiatieven uit om de tentoonstellingsruimtes op de 6e verdieping van het M HKA te komen bezetten. Het biedt organisaties en initiatieven die zich specifiek toeleggen op productie en commissie-opdrachten, maar geen eigen presentatieruimte hebben, een unieke kans om zich tot het publiek te richten. De LODGERS kunnen uitgevers, commissie-agentschappen, onderzoeksinitiatieven, labels, collectieven, discussieplatformen of andere initiatieven zijn die experimenteren met artistieke praktijk en geïnteresseerd zijn om in Antwerpen te wonen, te werken of op te treden. 

Het programma is ontwikkeld als een samenwerkingsverband tussen het M HKA en AIR Antwerpen (het kunstresidentieprogramma in de stad), dat residenties van 3 maanden voor de gastinitiatieven organiseert. Het M HKA organiseert deze initiatieven voor een periode van drie maanden en fungeert als mede-ontwikkelaar van een actieve reeks van site-specifieke voorstellingen, evenementen en commissies. 

Over de expositie

Alle LODGERS uit de "Eurocore" – de gecombineerde regio van de Benelux en het Rijnland zijn welkom. Gratis toegang om onze LODGERS te bezoeken. Kom langs! 

LODGERS #5 Le Salon 

Het Katsalon 30.01.2016–17.04.2016  

Het Katsalon is een curatorieel project geïnitieerd door Devrim Bayar, in samenwerking met Virginie Devillez en Valerie Verhack. Zij runnen het onlineplatform www.welcometolesalon.be dat gericht is op het presenteren en documenteren van – en reflecteren over – hedendaagse kunst in België. Hun project als onze gast in het LODGERS-programma is getiteld Het Katsalon. Samen met de bijdrage van kunstenaars François Curlet, John Armleder en anderen, wil hun presentatie reflecteren over de aanwezigheid van katten in de kunst. 

LODGERS #6 Ultra Eczema 

30.04.2016–24.07.2016 

LODGERS #7 Lonely Fingers 

06.08.2016–16.10.2016 

LODGERS #8 Pages Magazine 

29.10.2016–22.01.2017

Video credits

  • Thanks to: Volker Zander, Apparent Extent and Giulia Belinetti
  • Coordinatie: Ghislaine Peeters
  • Music: Jesse Spillane - Call For Surrender
  • Interview: Mario De Munck
  • Camera& editing: Mario De Munck

 

Meer info