Lidwien van de Ven - Dolf Henkes Prijs 2014

00:05:41 CBK Rotterdam
Dolf Henkes Prijs 2014 winnaar Lidwien van de Ven (1963) concentreert zich op verborgen facetten van grote politieke gebeurtenissen.

De Dolf Henkes Prijs is de belangrijkste Rotterdamse prijs voor beeldend kunstenaars. De tweejaarlijkse prijs dient als erkenning en aanmoediging van Rotterdams kunsttalent. De jury onder leiding van kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh nomineerde de kunstenaars die kans maken op een bedrag van 12.000 euro. In TENT vond van 27 november 2014 tot en met 18 januari 2015 de tentoonstelling met werk van de genomineerden plaats. De genomineerden van de Dolf Henkes Prijs 2014 waren Silvia B., Esther Kokmeijer, Ewoud van Rijn en Lidwien van de Ven. Op donderdag 18 december 2014 werd de winnaar bekend gemaakt: Lidwien van de Ven. 

Dolf Henkes Prijs 2014 winnaar Lidwien van de Ven (1963) concentreert zich op verborgen facetten van grote politieke gebeurtenissen. Haar werken tonen juist datgene wat zich buiten beeld van het nieuws bevindt, en vragen aandacht voor genegeerde nuances of ongewone details. Ze reist hiervoor vooral veel in Europa en het Midden-Oosten en volgt vaak dezelfde paden als journalisten terwijl ze vragen verkent over representatie en de werking van beeldperceptie. Het landschap dat ze fotografeert is nooit alleen maar een landschap, maar heeft zowel een ethische als een esthetische dimensie.

Video credits

  • Research and interview: Jesse van Oosten 
  • Camera and Editing: Manó Dániel Szöllösi 
  • Subtitles: Einion Media
Meer info

1 series

  • Dolf Henkes Prijs

    De Dolf Henkes prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze serie vind je de genomineerden van dit jaar en voorgaande edities!