Kunst is Lang - Willem Poelstra

Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering Willem Poelstra (20 december 2017).

Het leven van documentairefotograaf Willem Poelstra (1956) leest als een jongensboek. Hij is drie keer van school getrapt, ging varen op de grote vaart en werd diepzeeduiker bij een bedrijf dat over de hele wereld scheepswrakken bergt. Na te zijn opgeklommen tot projectmanager bij dat bedrijf, ging hij de reclame-wereld in. Tot zo ver een groots en - met name bij het duiken - gevaarlijk leven. Maar thuis in Amsterdam sloeg het noodlot toe: bij het ophangen van een plantje aan het balkon viel hij meters naar beneden en brak zijn rug.


Er moest een nieuwe carriere komen en dat werd de fotografie. Met zijn rauwe, realistische foto’s van mensen die werden verzorgd door de Amsterdamse ambulance won hij twee keer de zilveren camera. Ook fotografeerde hij de afgetakelde uitgaanslegende Harrie Wildeman en heeft hij onlangs het fotoboek For Hannah, future stories from the past afgerond. En dat was zijn laatste project, want Willem is namelijk ook het laatste stadium van zijn ziekte ingegaan.

Video credits

  • Luuk Heezen
  • Mister Motley
  • Amsterdam FM

1 series

  • KUNST IS LANG

    Kunst is Lang, het interviewprogramma over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley.