Kunst is Lang - Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis

Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis (13 juni 2018).

Kunstenaarsduo Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis maken projecten die steeds anders van vorm zijn: de ene keer smeedt het duo duizenden foto’s samen tot één metersgrote collage, een andere keer maakt het strip-achtige inkttekeningen. En afgelopen najaar was in Boijmans van Beuningen een theatrale installatie te zien, waar abstracte krachten rondom de gentrificatie van buurten uitgebeeld zijn in een soort personages. Zo is er de verdrijver, en de oplichter, de dichter, en die gaan in een performance een interactie met buurtbewoners aan.    

 

De rode draad in als die projecten is dat ze gaan over sociale thema’s, zoals de gevolgen van natuurrampen op het dagelijks leven van de mens, het effect van stijgende huizenprijzen op een wijk als Amsterdam Noord, of de normaal gesproken onzichtbare Chinese kleermakers die onze kleding maken.

Video credits

  • Luuk Heezen
  • Mister Motley
  • Amsterdam FM

1 series

  • KUNST IS LANG

    Kunst is Lang, het interviewprogramma over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley.