Kunst is Lang - Sema Bekirovic

Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering Semâ Bekirovic (3 oktober 2018).

 

Semâ Bekirovic speelt in haar werk met het testen van natuurwetten. Bijvoorbeeld door met een warmtecamera te filmen hoe haar hand over een standbeeld glijdt en door haar lichaamswarmte het beeld zichtbaar wordt. Of door te filmen hoe iemand zo lang mogelijk (ruim 9 minuten) onder water zijn adem in kan houden.

Niet zelden is haar werk een experiment dat door andere factoren dan haarzelf wordt afgemaakt: bijvoorbeeld door de meerkoeten die ze haar persoonlijke spullen aanbood, en die daar hun nest mee bouwden. Of door een raster op papier te tekenen en daar slakken overheen te laten kruipen, die met hun slijmspoor het perfecte grid uitwissen. Maar ook door de bezoekers die een nog niet volledig ontwikkelde foto mogen bekijken, maar dat alleen kunnen doen door het doek dat er voor hangt even opzij te schuiven - waardoor het werk onherroepelijk verandert.

Video credits

  • Luuk Heezen
  • Mister Motley
  • Amsterdam FM

1 series

  • KUNST IS LANG

    Kunst is Lang, het interviewprogramma over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley.