KUNST IS LANG - Rob Voerman

Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering Robert Glas (10 januari 2018). Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering Rob Voerman (2 mei 2018).

 

Rob Voerman maakt tekeningen, sculpturen en levensgrote installaties, die allemaal om architectuur draaien. Maar ze lijken niet op de glossy artist impressions zoals architecten ze maken: zijn tekeningen en prints zijn vaak van kale, modernistische gebouwen in een verlaten landschap. En in het geval van de installaties, zijn het juist vaak weer in elkaar geknutselde hutjes, met kartonnen wanden en gekleurde plexiglasramen - rebouwen die zich lijken te onttrekken aan het moderne leven,en hun eigen logica en vormentaal hebben.

Het werk van Rob is altijd verbonden grotere thema’s, zoals het effect van ons kapitalistische systeem op de natuur, werknemers in China die massaal naar de stad trekken om daar te komen werken, of gewoon van de andere wereldproblemen.

Video credits

  • Luuk Heezen
  • Mister Motley
  • Amsterdam FM

1 series

  • KUNST IS LANG

    Kunst is Lang, het interviewprogramma over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley.