Kunst is Lang - Jan van der Ploeg

Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering Jan van der Ploeg (28 februari 2018).
Jan van der Ploeg

Jan van der Ploeg is schilder van monumentale muurschilderingen in musea. De betekenis van de schilderijen van Van der Ploeg bevindt zich op het kruispunt van zintuig en gedachte, tussen het grafische visuele effect van het werk en het onderliggende concept. Zijn schilderijen zijn op een uitnodigende manier uitdagend tot verhalend. Dat geeft het werk een sterk engagement aan de vermenging van de vertrouwde, de nieuwe en de vreemde kracht van kleur en vorm.

Meer over de kunstenaar

 

Jan van der Ploeg (1959) maakt schilderijen en monumentale muurschilderingen met grafische patronen: kleurbanen en kleurvlakken in vaak felle kleuren. Al zijn ontwerpen zijn fris en gebalanceerd, een relatief eenvoudig in opzet, zoals een logo of een huisstijl: vaak hebben ze maar een paar verschillende kleuren en herhalende vormen. Zo schildert hij al ruim twintig jaar, op openbare gebouwen, op muren in tentoonstellingsruimtes en musea in binnen en buitenland, in een fietsenkelder, onder een viaduct, eigenlijk overal waar grote vlakken muur te vinden zijn.

Video credits

  • Luuk Heezen
  • Mister Motley
  • Amsterdam FM

1 series

  • KUNST IS LANG

    Kunst is Lang, het interviewprogramma over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley.