Kunst is Lang - David Jablonowski

Kunst is Lang, het interviewprogramma met Luuk Heezen over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley. In deze aflevering David Jablonowski (12 september 2018).

 

David Jablonowski is een hedendaagse beeldhouwer, die zijn werk koppelt aan de ontwikkeling van onze maatschappij en onze communicatiemiddelen. Zo plaatste hij in zijn werk ouderwets gedrukte manusscripten voor boeken, tegenover nieuwe computersystemen, en bestonden zijn eerdere installaties op het moment van maken uit de allernieuwste harde schijven en beeldschermen - maar vertellen die objecten inmiddels natuurlijk het verhaal van een verouderde tussenfase in de technische evolutie.

En op dit moment maakt David veel beelden van een nieuw soort koolstofvezel, een materiaal dat onze huidige honger naar een milieuvriendelijk industrie weerspiegelt. Het zijn bovendien metershoge sculpturen die via een 3D-printer gemaakt worden, een techniek die mogelijk voor een revolutie in de productie van goederen zal zorgen. Zomaar een paar voorbeelden waarop zijn beelden een relatie leggen met technische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Video credits

  • Luuk Heezen
  • Mister Motley
  • Amsterdam FM

1 series

  • KUNST IS LANG

    Kunst is Lang, het interviewprogramma over hedendaagse kunst in samenwerking met Mister Motley.