Koos Breukel: Me We - The Circle of Life

00:06:19 Gemeentemuseum Den Haag
Fotograaf Koos Breukel geeft alle aspecten van het leven – van geboorte en vreugde tot ziekte en dood – weer in deze tentoonstelling in Fotomuseum Den Haag.
Koos Breukel

Koos Breukel (Den Haag 1962) is een van de bekendste portretfotografen van Nederland. Zijn portretten zijn nooit oppervlakkig, maar onbevooroordeelde portretten die recht doen aan het individu, de sporen van diens leven en bovenal aan de waardigheid van de persoon.

Meer over de kunstenaar

Koos Breukel is een van de bekendste portretfotografen van Nederland. Hij fotografeert kinderen, studenten, schrijvers, politici, zeilers en transseksuelen. Ook maakte hij de eerste officiële staatsieportretten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

In de overzichtstentoonstelling Me We - The Circle of Life vertelt hij aan de hand van ruim 100 fotoportretten een universeel en tegelijkertijd zeer persoonlijk levensverhaal. Het overzicht omvat werk van de afgelopen 30 jaar, waarvan veel nooit eerder te zien is geweest. Breukel geeft alle aspecten van het leven - van geboorte en vreugde tot ziekte en dood - een gelijkwaardige plaats in deze tentoonstelling die als het ware een alternatief, universeel familiealbum is.
Me We - The Circle of Life sluit hiermee naadloos aan bij de eerste editie van de nationale Fotoweek met het thema 'Kijk! Mijn Familie' die plaatsvindt van 20 t/m 29 september 2013. 

Me We - The Circle of Life van Koos Breukel is een productie van Paradox, samengesteld door curator Bas Vroege. Paradox ontwikkelt onafhankelijke projecten op het gebied van documentaire fotografie en multimedia. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Fonds 21 en Eyes on Media.

Koos Breukel. Me We - The Circle of Life
7 september 2013 t/m 12 januari 2014
Fotomuseum Den Haag

Video credits

  • Film door Studio Gerrit Schreurs
  • Gerrit Schreurs - Concept & regie 
  • Maurits Veldhuijzen van Zanten - Camera & montage 
  • Ronald van der Spek - Geluid 
  • Wouter D. Snel - Geluidsontwerp 
  • Annie Goodner - Vertaling
Koop tickets