JORDAN WOLFSON: MANIC / LOVE / TRUTH / LOVE

00:07:05 Stedelijk Museum Amsterdam
Jordan Wolfson vertelt over zijn werk en fascinatie voor animatronische wezens, die in 2016 te zien zijn in het Stedelijk Museum. Directrice Beatrix Ruf en curator Martijn van Nieuwenhuyzen vertellen meer over de samenstelling van de tentoonstelling.

 

Het Stedelijk presenteert dit najaar de Amerikaanse kunstenaar Jordan Wolfson (1980), een van de meest uitgesproken vertegenwoordigers van een nieuwe generatie kunstenaars die reflecteert op de digitalisering van de samenleving en andere technologische ontwikkelingen. 

Over MANIC / LOVE / TRUTH / LOVE 

De solotentoonstelling is opgezet als een tweeluik in de bovenzalen van het Stedelijk, het eerste deel 'Manic/Love' is te zien van 27 november t/m 29 januari, op 18 februari 2017 is deel 2 'Truth/Love' geopend. In beide presentaties staan Wolfsons spectaculaire animatronic wezens centraal; fascinerende maar ook angstaanjagende, door computers aangedreven mensfiguren, uitgerust met sensoren waarmee ze interactie aangaan met het publiek. Ook zijn er videowerken en digitale schilderijen te zien. Het is de eerste solotentoonstelling van Jordan Wolfson in Nederland. 

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Koop tickets