Joost Rekveld

00:11:06 1116 EYE Filmmuseum
Deze video biedt een introductie op het werk van mediakunstenaar Joost Rekveld, en de recente restauratie van zijn vroege werk door EYE Filmmuseum.


In zijn abstracte films verkent mediakunstenaar Joost Rekveld de zintuigelijke consequenties van systemen die hij zelf ontwerpt, vaak geïnspireerd door vergeten uithoeken in de geschiedenis van technologie en wetenschap.

In het afgelopen jaar heeft EYE een aantal vroege films van filmmaker en beeldend kunstenaar Joost Rekveld geconserveerd; in sommige gevallen was dat niet eenvoudig vanwege de afwijkende technieken die hij gebruikt. Aan de hand van vroege en recentere films vertellen Joost Rekveld en curator Simona Monizza over zijn dialoog met machines, zijn interesses in de archeologie van technologie en over zijn experimenten met directe uitbreidingen van onze zintuigen. 

Samen met het EYE heeft Joost Rekveld twee programma's samengesteld met zijn abstracte films. Deze zullen in premiere gaan tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam 2017: The Motors of Invention & Light Matters.

Video credits

Interview door: Anna Abrahams
Camera: Jan-Frederik Groot
Montage: Onno Petersen
Met: Simona Monizza; Joost Rekveld

Fragmenten uit Joost Rekveld films:#2; #5; #7

 

Koop tickets