Joost Conijn over ‘Good evening to the people living in the camp’

24 Museum Boijmans Van Beuningen
Een interview met beeldend kunstenaar Joost Conijn. Tijdens de opbouw van zijn installatie vertelt Conijn over zijn nieuwe filmwerk ‘Good evening to the people living in the camp’.


Van 10 februari tot 7 mei 2018 toont Museum Boijmans Van Beuningen de nieuwe film ‘Good evening to the people living in the camp’ als onderdeel van een installatie in de Serra zaal. Filmmaker en kunstenaar Joost Conijn is tevens de ontwerper van deze installatie en is aanwezig bij de opbouw van de ruimte. Terwijl de tentoonstellingsruimte langzamerhand vorm krijgt vertelt Joost Conijn over zijn werkwijze en intenties bij dit werk.

Joost Conijn geeft in zijn film een menselijk en soms confronterend beeld van de vluchtelingencrisis. We zien hoe mensen proberen hun dagelijks leven voortzetten in de vluchtelingenkampen. Joost Conijn reist vaak naar afgelegen en moeilijk bereikbare plekken voor zijn kunstwerken. De onbekende plekken en spontane ontmoetingen vormen een grote inspiratiebron voor zijn werk. Door deze ongebruikelijke werkwijze is Conijn in staat om deze anderszins vergeten verhalen te delen in zijn kunst.

Video credits

  • Camera en montage: Wouter Schreuder
  • Interview: Sophie Heijkoop
  • Met dank aan: Joost Conijn, Annemartine van Kesteren
  • Ondertiteling: Einion media
  • Met steun van: Gemeente Rotterdam, BankGiro Loterij, Boijmans Business Club
Koop tickets