Jongeren over Willie Doherty

00:11:54 De Pont museum
De “peers” van museum de Pont de vragen zich aan de hand van zijn tentoonstelling af hoe een kunstenaar uit een conflictgebied wordt beïnvloed.
Willie Doherty

De Ierse kunstenaar Willie Doherty (1959) vervult een pioniersrol in de hedendaagse videokunst en fotografie. Het belangrijkste geografische referentiepunt voor Doherty tijdens de dertig jaar van zijn carrière is zijn geboortestad Derry, een stad die getekend en verdeeld is door de traumatische tweedracht van de Noord-Ierse ‘Troubles’.

Meer over de kunstenaar

Sinds 1985 heeft de Ierse kunstenaar Willie Doherty vastgelegd hoe zijn geboorteplaats Derry in Noord-Ierland is gevormd en veranderd als gevolg van de politieke ontwikkelingen, waarbij hij de straten fotografisch en filmisch verkende door simpelweg rond te lopen en te kijken. Onze “peers”-de jongerenrondleiders vragen zich aan de hand van zijn tentoonstelling af hoe een kunstenaar uit een conflictgebied wordt beïnvloed. Het filmpje is een introductie op het jongeren tijdschrift HUH?! die deze keer het eindexamenthema Strijd en Struggle behandelt.

Video credits

  • Camera en edit: Zeus Hoenderop
Meer info