Joep van Lieshout

00:08:19 Museum Boijmans Van Beuningen
Joep van Lieshout is nuchter genoeg om de consequenties onder ogen te zien: een rationele en gereguleerde samenleving als de onze, kiest uiteindelijk voor een vergelijkbare oplossing voor de overbevolking als een puur op intuïtie gebaseerde rattenkolonie. Je eet elkaar op.
Joep van Lieshout / AVL

Atelier Van Lieshout (AVL) is de in 1995 opgerichte studio en werkplaats rond de beeldhouwer Joep van Lieshout, gevestigd in Rotterdam. Het atelier maakte internationaal furore met beelden die op de scheidslijn tussen kunst, design en architectuur en design balanceren.

Meer over de kunstenaar

In dit interview vertelt Van Lieshout aan de hand van een model, zijn tentoonstelling Infernopolis, wat de opties voor hergebruik van de mens zijn en hoe de selectie 'wie wordt als wat gerecycled' in zijn werk zou kunnen gaan. Een luguber model? Ach, de mens is de enige soort die zich druk maakt over het feit dat hij op een gegeven moment dood zal gaan.

 

Video credits

Dit interview is een compilatie van het interview met Joep van Lieshout in Boijmans TV (aflevering 6: recycle) naar aanleiding van de tentoonstelling Infernopolis in de Onderzeebootloods (29 mei tot 27 september 2010). Het interview is aangevuld met materiaal waar in het televisieprogramma geen plaats voor was.

Koop tickets