Een interview met Jessica Segall over haar werk en expositie van twee films bij Concordia, Enschede
Jessica Segall

Jessica Segall is multidisciplinair kunstenaar, woonachtig in Brooklyn, die werkt met site specific performances, sculptuur en video.

Meer over de kunstenaar

 

Van 12 juli t/m 28 augustus is bij Concordia, Enschede de video-expositie van Jessica Segall te zien. Zij is multidisciplinair kunstenaar, woonachtig in Brooklyn en zij werkt met site specific performances, sculptuur en video.

Jessica’s werk onderzoekt de link tussen creativiteit en overleven, met oog voor de klimaatdiscussies en de toekomst van de economie. Door ecologie en kunstgeschiedenis te combineren, bouwt ze hulpmiddelen om te overleven in deze onzekere tijden en visualiseert ze daden van uithoudingsvermogen.

De interesse hiervoor brengt haar naar uiteenlopende en afgezonderde plekken zoals de Noordpool en onbewoonde gebieden. Met het werk dat voortvloeit uit die reizen, wil ze ideeën over milieubehoud, economie en nationalisme ontvouwen.

Jessica slaagt erin om het conceptuele en het formele sterk te combineren. Aan de ene kant draagt het werk een belangrijke boodschap uit waar ze zo hartstochtelijk mee begaan is, dat ze ervoor naar de Noordpool afreist. Aan de andere kant levert ze een beeld waarin de vorm en het medium, de muziek en de tijd perfect op elkaar aansluiten.

Naast een sterke inhoud, zijn het op zichzelf staande intrigerende beelden. Ze nemen de kijker mee naar een andere wereld, naar plekken waar het onmogelijke kan gebeuren.

Bij Concordia worden twee films van haar getoond: "Uncommon Intimacy" en "A Thirsty Person". Jessica Segall wordt geinterviewd door Beeldbinder Danielle Spoelman over haar Zij vertelt legt uit hoe deze films tot stand zijn gekomen en wat haar drijft om dit soort kunst te maken.

Video credits

  • Interview, camera, editing: Danielle Spoelman
  • Music: Anton Khoryukov, The Sea, Julie Maxwells, Fish in the Pond, Alan Spijak, Thank you for everything
Meer info