Isa Genzken: Mach Dich hübsch!

00:07:23 Stedelijk Museum Amsterdam
Mach Dich hübsch! is de eerste grote overzichtstentoonstelling van Isa Genzken in Nederland. In deze video zie je de achtergrond van deze tentoonstelling.
Isa Genzken

Isa Genzken (1948) is een Duitse, eigenzinnige kunstenaar die werkt en woont in Berlijn. Ze is één van de meest belangrijke en invloedrijke vrouwelijke kunstenaars van de laatste 30 jaar.

Meer over de kunstenaar

Isa Genzken (Duitsland 1948) geldt als een van de meest innovatieve en invloedrijke kunstenaars van de afgelopen veertig jaar. De diversiteit van haar werk is enorm. Zij maakt films, sculpturen in hout en beton, fotografisch werk, schilderijen en complexe verhalende collages en assemblages. 
In het Stedelijk Museum in Amsterdam is nu tot en met 6 maart 2016 haar werk te zien op de tentoonstelling Mach Dich hübsch!. Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling van Isa Genzken in Nederland.
In deze video spreken curatoren Beatrix Ruf en Martijn van Nieuwenhuyzen over Isa Genzkens persoon en werk. Ook komt Wim van Krimpen aan het woord, de galeriehouder die haar in Nederland introduceerde. Kunstenaars David Jablonowski en Katja Novitskova vertellen ten slotte over de fascinatie voor haar kunst.

Koop tickets