Intimate Earthquake Archives

00:04:10 Van Abbemuseum
Sissel Marie Tonn over haar inzending Intimate Earthquake Archives, waarmee ze tot winnaar van de Theodora Niemeijer prijs 2016 werd uitgeroepen.

Sissel Marie Tonn over haar inzending Intimate Earthquake Archives, waarmee ze tot winnaar van de Theodora Niemeijer prijs 2016 werd uitgeroepen. 

Met het project Intimate Earthquake Archives wil zij een brug slaan tussen natuurlijke fenomenen en menselijke ervaringen. Het is een interactieve installatie waarin bezoekers alle gemeten aardbevingen kunnen ervaren die in Groningen plaatsvonden als gevolg van de gasboringen.

Sissel Marie Tonn (1986) is een Deense kunstenaar die woont en werkt in Den Haag. Ze maakt multimedia installaties, tekent en schrijft. Ze wordt gedreven door nieuwsgierigheid en de mogelijkheid om relaties te leggen tussen verschillende vakgebieden. In haar werk gaat het om de menselijke ‘aanwezigheid’ in gebieden waarin subtiele of ingrijpende veranderingen plaatsvinden. Ze onderzoekt deze ruimtelijke veranderingen, vaak veroorzaakt door mensen, verbindt ze met het lichaam en maakt ze invoelbaar. Tonn heeft in 2015 een master in Artistic Research afgerond aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is de medeoprichter van het kunstenaarsinitiatief Platform for Thought in Motion samen met kunstenaar Jonathan Reus.

Video credits

  • Film: Ilse van Loon 
  • Interviews: Inge Borsje 
  • Mogelijk gemaakt door: Stichting Niemeijer Fonds
Meer info