Insayno & Rass Motivated: Slavenmentaliteit

00:04:41 57 Art Rocks
Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Bekijk hier de clip van 'Slavenmentaliteit' door Insayno & Rass Motivated geïnspireerd op het kunstwerk 'Tank Man' van kunstenaar Fernando Sánchez Castillo.

Het verband tussen de track Slavenmentaliteit en het kunstwerk Tank Man is het kuddegedrag der mensheid die blindelings volgt, versus de rebel die in opstand komt tegen het huidige systeem van stelselmatige onderdrukking en onrecht. Het volk dient wakker geschud te worden door iemand die moedig genoeg is om op te staan en de revolutie begint. Zowel de song, als het kunstwerk beschrijven 'protest' en vertegenwoordigen een mogelijke opoffering van het eigen bestaan die gemaakt moet worden om de samenleving te verbeteren. Ieder individu dient uiteindelijk zichzelf te dekoloniseren van een 'slavenmentaliteit' om te kunnen veranderen in een 'Tank Man'.

Meer info

1 series

  • Art Rocks 2014

    Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2014 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van liedjes. Bekijk hier de finalisten!