Hollandse meesters uit Boedapest

00:10:40 1240 Frans Hals Museum
Hoe komt het Hongaarse Szépmüvészeti Múzeum aan zo'n grote Nederlandse kunstcollectie? In deze video zoekt het Frans Hals Museum het uit.

 

Aanstaande winter krijgt het Frans Hals Museum hoog bezoek uit het Szépmuvészeti Múzeum in Boedapest. Vanaf 12 november zijn er ruim 80 werken van Hollandse meesters uit een van de mooiste museale verzamelingen ter wereld te gast. In tegenstelling tot topmusea met vergelijkbare collecties Hollandse meesters, zoals het Louvre en de National Gallery, is die van het Hongaarse museum een onontdekte parel.

Dankzij een ingrijpende verbouwing van het Szépmüvészeti Múzeum kreeg het Frans Hals Museum de kans om uitzonderlijke 17de eeuwse schilderijen naar Haarlem te halen. De tentoonstelling laat tot 6 maart 2017 Haarlemse meesters zien naast bekende Hollandse en Vlaamse schilders, zoals Hendrick Avercamp, Jan Lievens en Anthony van Dyck.

Video ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Hollandse meesters uit Boedapest - Topstukken uit het Szépmüvészeti Múzeum' te zien van 12 november t/m 6 maart 2017 in het Frans Hals Museum in Haarlem.  

 

Video credits

  • Camera Martijn Tervoort
  • Montage Calixte Govaarts
  • Research Fieke Tissink
  • Regie Eline Timmer

 

Koop tickets