Kijken naar de wereld vanuit een andere optiek, vanuit de achterkant, biedt een enorme schoonheid... zo stelt Jurgen Bey (1965). Zijn ontwerpen ontstaan door de logica te tarten. Hij kijkt, denkt, verwondert zich en schetst ons een wereld die er anders uit zou kunnen zien. Voor Prooff, producent van meubels voor de 'progressive office' deed Studio Makkink & Bey onderzoek naar mobiliteit en werk.

Rotterdam designprijs 2009

De Rotterdam designprijs is een tweejaarlijkse, nationale prijs die de gemeenschappelijke kwaliteiten van het Nederlandse ontwerp onder de aandacht brengt en het designdebat versterkt.

http://www.designprijs.nl

De winnaar van de Rotterdam designprijs 2009 werd gekozen door een internationale jury en won een vrij te besteden geldbedrag van 15.000 euro. De jury bestond uit Alice Rawsthorn (journalist International Herald Tribune en design criticus, GB), Rick Poynor (schrijver en design criticus, GB) en Patrizia Moroso (artistiek directeur Moroso, IT).

De Rotterdam designprijs 2009 was een initiatief van Stichting Designprijs Rotterdam en werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam dienst Kunst en Cultuur, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Stokroos. De publieksstemming werd mede mogelijk gemaakt door Narb, people filtered art. De tentoonstelling was onderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.

Video credits

Direction: Hans Wessels
Production: Boogiemen

Koop tickets