Heading North - Maeve

00:04:21 Art Rocks
Kunst inspireert tot het maken van kunst! Hoe klinken de soundtracks voor iconische kunstwerken? Tijdens Art Rocks 2016 lieten muzikanten zich inspireren door kunst bij het maken van hun liedjes. Bekijk hier de inzending van finalist Maeve!

 

MOTIVATIE VAN DE ARTIEST

Het beeld, zelf-bewust en sterk. Haar blik rust op een punt in de verte. Vastbesloten om het geluk te vinden vertrekt ze naar het noorden. Heading North, doet denken aan de huidige problematiek rondom immigranten. Mensen uit verschillende gebieden trekken erop uit om hun geluk elders te vinden, soms gedwongen, soms niet. Maar of we nou noord, oost, zuid of west gaan, zijn we niet allemaal gelukzoekers?

INFORMATIE OVER HET KUNSTWERK

Wat zie je?
Het lichaam is geslachtsloos: genderneutraal. Desalniettemin zal je er een associatie bij hebben: man of vrouw. Door zijn gespierde voorkomen, doet het voor de meeste mensen denken aan een man. De afgebeelde persoon bevindt zich in ruststand, de armen gaan vrijwel op in de contouren van het lichaam. De zelfbewuste houding, het opvallend uitdrukkingsloze gezicht en de strakke blik geven het beeld een imposante aanwezigheid.

Over de kunstenaar
De titel 'Heading North' verwijst naar een uitspraak die je vaak in Westerns hoort. De route die een cowboy te paard volgt bij een eenzame trektocht door de prairie naar het westen van Amerika noemt hij: ‘heading west’. Hij laat zich leiden door het lot. Als variant hierop heeft Visch zijn beeld de titel Heading North gegeven. De kunstenaar over zijn werk:

“deze figuur laat zich leiden door zichzelf, door wat hem tot mens maakt. Zijn blik is strak gericht op een onbepaald punt in de verte.”

Meer info